Monday, May 21, 2018

Alegerea optima a anvelopelor


In general, durata de viata a anvelopelor este de 5, 6 ani, insa acestea se pot uza si mai rapid, in functie de numarul de kilometri parcursi si modul de utilizare. Pentru ca acestea sa reziste bine in timp, este importanta folosirea corespunzatoare a acestora, astfel, soferii fiind nevoiti in primul rand, sa asigure presiunea optima, care poate sa difere de la un autoturism la altul. In situatia in care anvelopele sunt umflate prea mult, acestea se vor uza pe partea din mijloc, iar daca presiunea este scazuta, atunci se uzeaza partile laterale ale pneurilor.
Dimensiunea
Asadar, in momentul achizitiei unor anvelope trebuie stiut cum vor fi utilizate acestea si in ce conditii. In primul rand conteaza dimensiunea anvelopelor dorite, care difera de la un autoturism la altul. Dimensiunile acceptate sunt mentionate in certificatul de inmatriculare al autoturismului. Daca dimensiunea nu este potrivita, atunci anvelopele se pot uza mai rapid si va scadea si eficienta acestora.

Gradul de incarcare
Este important si gradul de incarcare al autoturismului in cea mai mare parte a timpului, deoarece anvelopele pot fi “suporta” o anumita cantitate. Daca se depaseste gradul de incarcare suportat, cresc sansele exploziei anvelopei.

Perioada utilizarii
In functie de anotimp, se pot recomanda anvelopele de vara sau de iarna. Cele de vara nu sunt la fel de eficiente iarna deoarece se intaresc o data cu scaderea temperaturilor, iar distanta de franare creste semnificativ. In acelasi timp, nu se recomanda utilizarea anvelopelor de iarna in sezonul cald, deoarece acestea se vor uza mult mai rapid din cauza temperaturilor ridicate. Asadar se recomanda alegerea anvelopelor in functie de sezonul in care acestea urmeaza a fi utilizate.

Pret
Cei mai multi soferi isi aleg anvelopele dupa pret, si nu dupa performantele acestora. Pneurile mai scumpe isi justifica pretul prin eficienta promisa, in timp ce, anvelopele mai ieftine au o durata de viata mai scazuta si nu prezinta aceeasi eficienta.

Anvelopele potrivite
Daca se opteaza pentru anvelopele potrivite, acestea promit confort, durata de viata crescuta, siguranta, dar si reducerea consumului de carburant. Astfel, soferii nu vor fi deranjati de zgomote in momentul rularii, nu vor fi nevoiti sa inlocuiasca anvelopele mai des de 5 ani, daca sunt utilizate corespunzator, distanta de franare va fi mai mica pe carosabil umed sau uscat, iar daca prezinta presiunea optima, consumul de carburant va fi mai mic decat in cazul unor anvelope nepotrivite.

Asadar, cauciucurijante.ro reprezinta locul ideal catre care te poti orienta atunci cand esti in cautarea unui set nou de anvelope, optiunile fiind foarte variate aici, motiv pentru care este imposibil sa nu gasesti exact ceea ce cauti. Raportul calitate – pret este ideal, asa ca descopera care sunt optiunile potrivite pentru masina ta, fara sa fii nevoit sa aloci bugete semnificative in acest sens. Mai mult, daca ai nevoie si de jante, tot aici gasesti nenumarate posibilitati, fiind imposibil sa nu iti echipezi masina cu cele mai grozave modele, motiv pentru care poti accesa site-ul acum si vei descoperi tot ce-i mai bun.


No comments:

Post a Comment